Fényeslitkei Református Egyházközség

Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága. (Zsoltár 119,105)


Idősek otthona | Nappali ellátás | Szociális étkeztetés | Támogató szolgálat | Házi segítségnyújtás

A Fényeslitkei Református Szociális Szolgáltató Központ ’Lámpás’ Támogató Szolgálata 2007 decemberében kezdte meg működését.

Célja, hogy támaszt nyújtson azoknak a fogyatékkal élő személyeknek, akik valamilyen mozgásszervi, érzékszervi, vagy mentális fogyatékosságuk miatt a társadalmi életben való részvételben tartósan korlátozottak.

Gondozónőink lelkiismeretes munkája biztosítja ezen személyek és családtagjaik saját otthonukban történő segítését. Rendelkezésre állnak, ha

– ápolási feladatokat kell ellátni (pl.: öltöztetés, fürdetés, torna, stb…)

– szociális-gondozási feladatokra van szükség (pl.: gyógyszertár, orvossal való konzultáció)

– ha valaki személyi segítést igényel (pl.: bevásárlás, postai és banki ügyintézés, kísérés).

Fő célunk, hogy szolgáltatásunk révén igénybevevőink otthonában segítséget nyújtsunk a minél önállóbb életvitel megteremtéséhez, a hétköznapok egyszerűbbé, élhetőbbé tételéhez. Mindezt olyan gondozási terv alapján tesszük, melyet a támogató szolgálat az ellátottal együtt készít az egészségügyi és mentális állapot javulása érdekében.

A ’Lámpás’ Támogató Szolgálat  szállító szolgálatot is működtet, melyet egy speciális Ford Transit kisbusszal végzünk. A szállítást kerekesszékkel is igénybe tudják venni.  Szükség esetén személyi segítőt is biztosítunk.

A személyi segítésnek nincs térítési díja.

A szállítás díja: 30Ft/km.