Fényeslitkei Református Egyházközség

Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága. (Zsoltár 119,105)


Idősek otthona | Nappali ellátás | Szociális étkeztetés | Támogató szolgálat | Házi segítségnyújtás

Az egyházközségünk fenntartásában működő Református Idősek Otthona 2003. június 23-án nyitotta meg kapuit 50 férőhellyel. 2010-ben bővült a férőhelyek száma, így jelenleg 85 főt tudunk befogadni. Ellátási területünk az ország egészére kiterjed, lakóink azonban elsősorban a környező településekről érkeznek.

Az intézmény a református templom mellett található. Szép, rendezett környezetével, parkosított udvarával segíti a lakók pihenését, felfrissülését.

Egy- ill. kétágyas, fürdőszobával rendelkező szobákat tudunk biztosítani, melyeket lakóink saját ízlésüknek megfelelően, otthonukból hozott bútoraikkal rendezhetnek be. A lakószobák önálló telefonvonallal és nővérhívóval rendelkeznek.

Az intézmény saját főzőkonyhával biztosítja az étkeztetést, mely figyelembe veszi a lakók étkezési szokásait. Az új szárnyban teakonyha is található.

Az ellátottak ápolását-gondozását a háziorvos irányításával szakképzett ápoló személyzet végzi.

Az egészségügyi ellátáson túl az intézmény hangsúlyt helyez lakói lelki-mentális gondozására. A hitélet gyakorlásának lehetősége egyéni és csoportos szinteken is megvalósul.

Mindennap 9 órától tartunk reggeli áhítatot a gyülekezeti teremben, ahová nemcsak az otthon lakóit, hanem minden kedves gyülekezeti tagot szeretettel várunk.

A szabadidő hasznos és kulturált eltöltésére számos programot szervezünk (pl.: kézműves foglalkozások, tematikus beszélgetések, játékok, előadások, egyéb közös programok).

Az idősek otthona intézményi térítési díja: 90.000 Ft/hó.