Fényeslitkei Református Egyházközség

Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága. (Zsoltár 119,105)

Nyitó koncert: MAGYAR CONTINENTAL SINGERS

(Július 22. Vasárnap. 19 óra. Általános iskola udvara)

 

 A Continental Singers neve az egyik leghíresebb és legrégibb nevek közé tartozik a magyar modern keresztény zenei életben. Zenéjük komoly mondanivalót hordoz, változatos stílusokban, s szokatlanul igényes zenei köntösbe öltöztetve. Több mint 25 éve végzi különleges zenei misszióját a miskolci csapat. Szolgálatuk érdekessége, hogy minden évben újraszerveződik az együttes. Alapos válogatás, meghallgatások után, tehetséges jó hangú fiatal énekesekkel indul országjáró turnéjuk. Az egész előadásuk, dalaik szövege Jézus Krisztus megváltói művét, Isten csodálatos lényét hangsúlyozza. Céljuk, hogy megszólítsák, ha kell, felrázzák a világot: Isten kapcsolatot keres az emberrel, és a legnagyobb mélységben is szeretettel fordul felénk.

Az együttes 2010-ben ünnepelte 25 éves jubileumát, melynek keretében régi és az új tagok szimfonikus zenekar kíséretében a Művészetek Palotájában adtak nagyszabású, értékes zenei és lelki élményt az érdeklődőnek.

Záró koncert: „HAJNALCSILLAG” Keresztyén Ifjúsági Együttes

(Július 29. Vasárnap 10,45 óra. Református templom)

A Hajnalcsillag együttest 2002 júliusában alapította meg a Beregszászi Református Gyülekezet néhány ifjú tagja. Céljuk: Isten szeretetét sugározni a maguk módján: dallamba zárt dicséretekkel. Énekek segítségével hirdetni a remény nélkül élőknek: Jézus él!

Az együttes elnevezésének kettős célja van. Egyrészt Jézusra utal, aki Hajnalcsillagként érkezett a bűn sötétjében élő világba, s utat nyitott számunkra az Isten országa felé. Másrészt az együttes tagjai szeretnék az emberek közé vinni ezt a fényt, reményt adni a reménytelenségben, célt, értelmet mutatni elsősorban a fiataloknak, és mindazoknak, akik hallgatják a dalokat. Többnyire az ismert és kevésbé ismert ifjúsági énekeket dolgozzák fel, melyeknek egy része angol eredetű, de számos mai magyar énekszerző dalát is megszólaltatják. Előadásukban elsősorban a szöveg kap hangsúlyt, nem a ritmus. A dalok összekötő szövegei többnyire versrészletek, idézetek vagy személyes bizonyságtételek.