Fényeslitkei Református Egyházközség

Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága. (Zsoltár 119,105)

Szeretett Testvérek az Úr Jézus Krisztusban!

Hírlevelünk –e rendkívüli számával azért keressük meg Önt, mert egy rendkívül fontos gyülekezeti alkalmunkra szeretnénk meghívni Önt, és kedves családtagjait.

Talán már Önökhöz is eljutott a hír, hogy a Református Egyházközség augusztus 6-14 között családi hetet szervez.

Ezen elhatározásunkat több esemény motiválta. Mindenekelőtt az Úristen helyezte a szívünkre ezt a feladatot. Az elmúlt évek során sokféle szolgálatban fáradoztunk a gyülekezet különféle rétegei felé, de közben kisebb hangsúly jutott a legfontosabbra, a családra. Ha közvélemény kutatást tartanánk arról, hogy kinek mi a legfontosabb érték, akkor az elsők között a legtöbben bizonyára a családot jelölnék meg. Mint ahogyan néhány éve készült is felmérés arra nézve, hogy melyik a legszebb magyar szavunk, ilyenek álltak a lista élén: édesanya, család, otthon.

Ezek a szavak is az emberi együttélés legszűkebb, és legmélyebb közösségében, a családban gyökereznek. Mindnyájunk szívéhez közel állnak ezek a fogalmak, és valahogy mégis olyan kevés időt szentelünk rájuk. Szomorúan tapasztaljuk, hogy a sürgősnek vélt feladataink kiszorítják az igazán fontosakat. Jó, ha időnként megállunk, és átgondoljuk életünk eseményeit, mert az „idők gonoszak, úgy múlnak el mintha repülnének”.

Vannak soha vissza nem térő pillanatok, elmulasztott alkalmak szeretteink felé. Ezzel a héttel, erre szeretnénk ráirányítani mindnyájuk figyelmét. A nyár a pihenés a feltöltekezés ideje. Sokan keresik ilyenkor a vízpartot, strandokat. Ezen a héten mi is egy forráshoz hívogatunk mindenkit, az élet vízének forrásához, ahol maga az Úr vár bennünket az élet vizével, az Ő igéjével. Egyszer így talált értelmet az életére egy családi válságokkal küszködő asszony, magánál Jézusnál, és felüdülve, boldogan tért vissza családjához és faluközösségébe. Jézus ismerte ezt az asszonyt, lelkének minden terhét, titkát, annak ellenére, hogy még sohasem találkoztak. A találkozás után már az asszony is megismerte a Megváltót, aki megoldást hozott az életére.

Jézus most téged hív szeretett testvérem az Élet Vizéhez, lelki találkozásra, ahol az igéjével személyesen téged akar megszólítani.

Szinte kérlel, hogy szánj rá egy kis időt, a sok sürgős elfoglaltságod közepette.

Ha valami nagy dolgot kérne tőled, bizonnyal megtennéd, de Ő most csak egy parányi engedelmességet kér, hogy indulj el felé.

Egy fárasztó napod után telepedj le lábaihoz, a templom hűs csendjében, ahol minden este más-más szolgáló bizonyságtételén át akar megszólítani az Úr.

Áldott és odaszentelt életű emberek fognak beszámolni arról, hogy hogyan formálta át életüket, újította meg hitüket az Úr. Napközben pedig a család fiatal tagjainak 6 éves korosztálytól csoportonként szervezünk lelki és szabadidős foglalkozásokat, délutánonként családi vetélkedőket, játékos, vidám együttlétet.

Programjainkról részletes tájékoztatást talál honlapunkon, valamint egyéb forrásokon át. Kérjük, engedjen a hívó szónak, jöjjön el családjával együtt, hívogassa barátait, ismerőseit.

Bezzeghné Ignéczi Anikó lelkipásztor

További információk, olvasnivalók:

Részletes program

A családi hét logójának bemutatása

Családi hetünk tízparancsolata

A Bolyki Brothers bemutatása

Esti előadóink bemutatása